Volledig van het padje: coach strijkt meer dan half miljoen euro op na maand 'werken' zonder overwinning én met degradatie

Volledig van het padje: coach strijkt meer dan half miljoen euro op na maand 'werken' zonder overwinning én met degradatie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zag er niet te goed uit voor Leeds United. En dus moest een topper uit pensioen terugkomen om de club te redden. Helaas, maar ...

Leeds United ontsloeg begin mei Javi Gracia en koos voor de 68-jarige Sam Allardyce om hem op te volgen. 

Hij kreeg een duidelijke opdracht: de club in de Premier League houden, al was het duidelijk dat dat niet makkelijk zou gaan worden.

Allardyce Sam
© photonews

Manchester City (uit), Newcastle United (thuis), West Ham United (uit) en Tottenham (thuis) was het programma voor Allardyce bij Leeds United.

Enkel tegen Newcastle United werd 2-2 gelijkgespeeld, de drie andere wedstrijden gingen verloren en Leeds kon zich dus ook niet redden. 

580.000 euro

De club heeft inmiddels zoals verwacht beslist om niet door te gaan met Allardyce, waardoor die dus maar een maan din dienst was.

Allardyce heeft volgens Engelse bronnen wel een geweldig loon gekregen. Hij krijgt voor zijn maandje werken ongeveer 580.000 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties